Zaměstnancům čerpacích stanic v Karlových Varech se v těchto dnech určitě nechodí do práce s lehkým srdcem. Úzkost, stres a strach, to je asi jen zlomek negativních pocitů, které nyní zažívají. Ozbrojený lupič totiž už podruhé v krátké době přepadl benzinovou stanici v Karlových Varech.

Zloděj s nožem v ruce nejprve uplynulé pondělí přepadl benzinku v Tuhnicích a krátce nato, ve středu 30. ledna, se stal téměř identický případ. Tentokrát lupič zaútočil na obsluhu čerpací stanice v Chebské ulici u areálu hypermarketu Tesco.

Oba případy se staly v noci a policisté po muži intenzivně pátrají. V případě odsouzení hrozí pachatelům či pachateli až desetiletý trest odnětí svobody.

„Muž je podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, k němuž došlo ve středu ve večerních hodinách kolem čtvrt na deset v Karlových Varech, na ulici Chebská. Na zdejší benzinové čerpací stanici ohrožoval nožem dvaačtyřicetiletou prodavačku. Poté požadoval vydání finanční hotovosti. Žena ze strachu o svůj život vydala pachateli finanční hotovost v řádu tisíců korun," uvedl Pavel Valenta, karlovarský krajský policejní mluvčí.

Kriminalisté zjistili, že by se mělo jednat o muže se sportovní postavou, vysokého asi 180 centimetrů s bílou pletí a hovořil česky bez přízvuku.

„V době přepadení měl pachatel oblečenou černou tříčtvrteční šusťákovou bundu moderního střihu s kapucí, kterou měl přehozenou přes hlavu a zapnutou u krku. Na nohou měl světlé riflové kalhoty a sportovní boty, na hlavě pak černou pletenou čepici s malým bílým znakem," doplnil policejní mluvčí.

Ženy, které pracují na čerpacích stanicích, mají strach. Hovořit se ale zdráhají. Své pocity líčí pouze pod slibem přísné anonymity. „Nás přepadli také, ale teď řešíme i další nešvar. Natankovat k nám přijíždí stále stejný řidič , ale mění SPZ značku u auta. Natankuje za méně než pět tisíc a ujede," vysvětlila jedna z nich. Další žena uvedla, že v noci slouží jen jedna zaměstnankyně. „To je pro lupiče jako pozvánka. Po dvaadvacáté hodině nyní proto zavřeme a platby klientů za benzin či naftu budeme přebírat přes okénko," doufá ve větší bezpečnost.