Vše začalo tím, že pětinásobný otec Antonín W. a jeho švagr Antonín K., táta tří dětí, unesli své dva příbuzné, bratry, na chatu, kde je nějaký čas drželi a údajně i mučili. Donutili je tam podepsat nevýhodnou smlouvu k prodeji domu za dva miliony, kde tito bratři žili. Ti tak přišli o střechu nad hlavou a z prodeje domu nic nezískali. Protože Antonínům W. a K. za jejich jednání hrozily vysoké tresty, chtěli, aby jejich příbuzný u soudu vypovídal v jejich prospěch a aby stáhl trestní oznámení. Ten to ale odmítal. Podle obžaloby se proto domluvili, že se nepohodlného svědka zbaví. V březnu 2008 si na něj počkali v autě před psychiatrickou léčebnou v Dobřanech. Věděli, že muž tam chodí za svou přítelkyní. Když odmítl změnit výpověď, násilím jej proti jeho vůli naložili do vozidla, nedbajíce volání o pomoc, a nutili jej, aby požil přesně nezjištěné léky na uklidnění. Pak ho odvezli na pozemek do obce Kařez. Když ho ani tam nezlomili, začali jednat.

Seriál Bez slitování přináší příběhy mužů, kteří v posledních 30 letech surově zabíjeli v západních Čechách. Najdete mezi nimi i sériové vrahy, zabijáky dětí či kanibala.

„Muž seděl na zadním sedadle favoritu. Oni ho zezadu přes otevřený kufr auta provazem uškrtili. Tělo okamžitě hodili do jámy, která měla v průměru cca metr a půl, ale hlavně byla hluboká přes dva a půl metru a byla tam jílovitá země,“ vzpomínal na případ Radovan Macák, který se podílel na vyšetřování více než stovky západočeských vražd. Dodal, že muž tak zmizel a policisté po něm marně pátrali. Nebýt toho, že jeden z podezřelých více než po roce promluvil, nepodařilo by se mrtvého nikdy najít. Takto to měli kriminalisté usnadněné, byť potřebovali pomoc bagru a také hasičů.

„Na vlastním nálezu těla bylo zajímavé to, že do poslední chvíle nic nenasvědčovalo, že tam zavražděný je. Díky jílu totiž nebyl ani cítit mrtvolný zápach. Takže pro pachatele skutečně ideální „schovka“. Díky jílu, který nepropustil absolutně žádný vzduch a v té hloubce už bylo stálé a stejné vlhko, tak i po cca roce a půl bylo tělo ve stavu jako v den smrti. Strangulační rýha byla stále perfektně viditelná,“ doplnil Macák.

Fotbalisté Viktorie Plzeň po zisku šestého mistrovského titulu zamířili s pohárem za fanoušky do centra Plzně. Na náměstí Republiky se na oslavě sešlo několik tisíc fotbalových příznivců.
Podívejte se: Viktoriáni i fanoušci slavili titul v ulicích Plzně pozdě do noci

Dokazování u Krajského soudu v Plzni nebylo jednoduché, ale senát nakonec došel k závěru, že oba obžalovaní skutečně vraždu spáchali. Antonín W., který je podle znalců pro společnost vysoce nebezpečný a podle odborníků jej nelze převychovat, dostal v únoru 2010 trest 18 let, Antonín K. pak 13,5 roku, oba v nejpřísnějším typu vězení. „Obžalovaní mají naprostou neúctu k lidskému životu, jsou bezcitní a chladnokrevní,“ uvedla předsedkyně senátu Ivana Růžičková. Odvolací soud později Antonínu W. trest snížil na 15 let.

O devět měsíců později dostal za podíl na vraždě trest i otec jednoho z vrahů, Antonín W. starší. Soud ho poslal za mříže na 14 let, což později potvrdil i odvolací Vrchní soud Praha.

do infobloku: Seriál Bez slitování přináší příběhy mužů, kteří v posledních 30 letech surově zabíjeli v západních Čechách. Najdete mezi nimi i sériové vrahy, zabijáky dětí či kanibala. Dnes přinášíme předposlední díl.