Chuť na sladké ho bude stát dva roky ve vězení

O tom, že by se na noc nemělo jíst, zřejmě neslyšel čtyřiadvacetiletý mladík z Ostrova. Ten při své půlnoční procházce dostal chuť na dort. I přesto, že byla cukrárna zavřená, chuť byla silnější.

„Podezřelý muž přistavil žebřík k výkladní skříni, která byla zajištěna kovovou mříží. Tou pak prostrčil ruku a za pomoci kovové tyče si přitáhl lednici s vystavenými dorty," řekla krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Když už byl dort na dosah, byl mladík vyrušen a dal se na útěk.

Svobody si však užil jen krátce, neboť ho policejní hlídka téměř okamžitě po činu zadržela. „Poškozením dvou dortů a plastového čela vrchu lednice způsobil podezřelý muž škodu přes tisíc korun," dodala Týřová.

Za jeho chuť na sladké mu proto ostrovští policisté předali sdělení z přečinu pokusu krádeže, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky ve vězení.

Mladík dožvýkal. Jeho krádež téměř 500 kusů žvýkaček neušla ochrance

Chuť na žvýkačky dostal v neděli krátce po devatenácté hodině čtyřiadvacetiletý mladík z Karlových Varů. Ten v jednom karlovarském obchodě nejprve vzal tašku na notebook a do ní vložil 485 balíčků žvýkaček různých značek. A to za téměř 6 tisíc korun. Jeho počínání si ale všiml pracovník ostrahy, a tak si na něj počkal za kasou. Jeho krádež nebyla první, v posledních třech letech ho totiž za podobný trestný čin pravomocně odsoudil soud k nepodmíněnému trestu odnětí svobody.