Dva mladé lidi, devětadvacetiletého muže a stejně starou ženu, stíhají karlovarští policisté pro trestné činy výtržnictví. Muž navíc spáchal i trestný čin ublížení na zdraví.

Případ, v němž hraje hlavní roli devětadvacetiletý muž, se stal 13. ledna letošního roku. „Před jednou z karlovarských restaurací napadl o rok mladšího soka. Ze strany přidupl pravou nohu poškozeného. Oba muži upadli na zem, kde pachatel zaútočil pěstí do obličeje napadeného,“ uvedla Zdeňka Papežová, mluvčí karlovarských policistů.

Větší zdravotní problémy než oděrka na čele způsobilo poškozenému zranění nohy.

„S otokem pravého hlezna, zlomeninou kotníku a přetržením vazů byl napadený osmadvacetiletý muž převezen do karlovarské nemocnice, kde se musel podrobit operaci. Na pravou nohu nemohl poškozený našlápnout až do 20. března, omezená hybnost kotníku a jeho mírný otok trvá dosud,“ popsala rozsah zranění Papežová.

Stíhaná devětadvacetiletá žena tak brutální nebyla. Na jedné z karlovarských diskoték rozjařená alkoholem slovně napadla hosta restaurace.

„Poznámky na velký zadek třicetileté ženy zdůrazňovala také pobídkou, aby opustila diskotéku. Při tanci pak chytila ženu za dva řetízky ze žlutého kovu, které měla kolem krku,“ přiblížila další karlovarský případ výtržnictví Papežová.

Napadená žena přivolala na pomoc ochranku podniku. Člen ostrahy se snažil o to, aby pachatelka řetízky pustila. „To se mu ale nepovedlo. Výtržnice řetízky přetrhla a následně z podniku utekla,“ doplnila karlovarská policejní mluvčí.

Poškozená třicetiletá žena nahlásila na odcizených řetízcích dvacetitisícovou škodu.