Zbytky neznámé látky vigelitových sáčcích, prázdné sáčky, injekční stříkačky, jehly, dýmku a jiné přípravky pro aplikaci drog nalezli policisté cizinecké policie vposledním zkontrolovaných pokojů na ubytovně vKarlových Varech, kde vnoci na dnešek probíhala kontrolní akce cizinecké policie.

Prázdné sáčky pod stolem vpokoji označila služební fena Porta, specializovaná na vyhledávání omamných a psychotropních látek a jedů.

Na výzvu psovoda poté cizinci ubytovaní na pokoji sami vydali policistům další předměty uložené vzásuvce stolu. Podle jejich výpovědi se jednalo o zbytky pervitinu, který si aplikovali naposledy před dvěma dny, a zbytky marihuany. Zbytky látky zajištěné při kontrole předala cizinecká policie kexpertíze kriminální policii, případ dále šetří policisté zobvodního oddělení Rybáře.

Na ubytovně policisté zajistili čtyřiačtyřicetiletého Čecha, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Muž byl hledán děčínskou kriminální policií za účelem zjištění místa současného pobytu, neboť je podezřelý ze spáchání trestného činu podvodu. Cizinecká policie oznámila jeho zajištění děčínským policistům a sdělila hledanému, že se má do 7 dnů dostavit vDěčíně na službu kriminální policie a vyšetřování.

(cp, red)