V restauracích, které hlídky navštívily, dokázala vyčuchat čtyři osoby s drogou v kapse. „Během akce policisté zkontrolovali celkem 56 osob,“ konstatoval Pavel Valenta, mluvčí karlovarských policistů.

Vedle čtyř zmiňovaných „závisláků“ se policistům podařilo objevit osm nezletilých pod vlivem alkoholu a navíc udělili tři pokuty za přestupky v dopravě.

Druhý letošní velký Úklid se zaměřil na Karlovy Vary a Ostrov. „Hlavním cílem bylo pátrat po hledaných osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti, zbraních, střelivu, výbušninách a drogách,“ konstatoval Valenta.

Policisté zkontrolovali 14 restauračních zařízení. Největší „úlovek“ se jim podařil v horních Drahovicích, kde v jedné z provozoven načapali sedm osob mladších 18 let pod vlivem alkoholu.

„Maximální hodnotu, 0,86 promile, zde nadýchal mladík. Sedmnáctiletá dívka pak měla v jiné části Karlových Varů v dechu 0,58 promile. Přiznala, že jí alkohol koupila kamarádka,“ pokračoval Valenta ve výčtu výsledků středeční akce.

V Ostrově, kam se kolona policejních vozů přesunula, se strážci zákona zaměřili nejen na restaurační zařízení, ale také na okolí čerpacích stanic a na opuštěná místa, kde se zdržují bezdomovci.

„V obdobných akcích budou policisté pokračovat i po zbytek roku,“ doplnil karlovarský policejní mluvčí.

„Podle jejich výsledků se ukazuje, že se osvědčují,“ dodal mluvčí.