Pachatel tehdy odcizil klíče od tří osobních vozů (reanult, škoda a hyundai), mobliní telefony, finanční hotovost a platební karty. Způsobil škodu vyčíslenou na 40 tisíc korun.

Ještě téhož dne večer krátce před devátou hodinou se kdosi snažil vybrat finanční hotovost z ukradené karty v bankomatu Komerční banky v Podbořanech. Mužům zákona se tak podařilo získat fotografie možného pachatele krádeže.

„Na snímcích je muž ve věku 30 až 40 let, 170 až 175 centimetrů vysoký, světlé pleti se světlými, nakrátko střiženými vlasy,“ uvedl Pavel Valenta, mluvčí karlovarských policistů. V době, kdy se muž snažil vybrat hotovost, měl na sobě modrou kšiltovku, hnědou mikinu na zip s červenými rukávy a bílým nápisem, šedé tričko, modré džíny a na krku tmavě modrou klíčenku. „Karlovarští policisté žádají případné svědky, aby se telefonicky ozvali na linku 158, nebo přímo na služebnu na čísle 974 366 255,“ vyzval veřejnost Valenta.

Na únorový večer bude asi dlouho vzpomínat i školník gymnázia Milan Klich. Ten se totiž prchajícímu zloději postavil s golfovou holí v ruce. Pachatel na něj ale namířil zbraň — plynovou pistoli. Před školou z ní dokonce vystřelil. Klich však pokračoval v pronásledování až do okamžiku, než zatím neznámý muž vystřelil podruhé. Oba výstřely naštěstí mířily do vzduchu.