Živý důkaz výtržnictví přivezl v noci ze soboty na neděli krátce po půlnoci před sídlo karlovarské městské policie řidič, jemuž na kapotu auta naskočil opilý muž. Odmítal slézt, bušil do auta… Vzhledem k tomu, že to neměl daleko, rozhodl se poškozený přivézt předmět, respektive osobu doličnou, do rukou spravedlnosti.

„Muž se obrátil s prosbou o pomoc na linku 156. Lakonicky řekl, že má na kapotě chlapa, a že jede k nám,“ uvedl Marcel Vlasák, velitel karlovarských strážníků. Ti chování podnapilého muže z Prahy klasifikovali jako trestný čin výtržnictví a předali případ kolegům ze státní policie.

To ovšem nebyl první víkendový případ, kdy strážníci předávali státním policistům opilé výtržníky. Kolotoč odstartoval v sobotu v 01.45 třiadvacetiletý mladík, který u tržnice vysypával odpadkové koše, převracel lavičky…

„Hlídka jej vyzvala, aby vše uklidil, zhruba v půli práce se ale vandal zasekl s tím, že dál pokračovat nebude. Vzhledem k tomu, že neměl doklady, jej strážníci předali státním policistům. Napočítali mu celkem pět přestupků. Kdyby vše uklidil, mohl mít relativní klid. I když by jej pokuta určitě neminula,“ řekl Vlasák.

Obvinění z trestného činu útoku na veřejného činitele si pak vykoledoval čtyřiadvacetiletý muž, který napadl hlídku strážníků na horním nádraží.

„Při pravidelné večerní kontrole nádraží zde hlídka načapala známou figurku. Muž se nejdříve pokusil napadnout jednoho ze strážníků. Ten ovšem jeho ránu kryl. Když jej kluci vyvedli před halu, útok zopakoval. Neuvědomil si ale, že mezi ním a strážníkem jsou prosklené dveře. Ty pak úderem pěstí rozbil ,“ popsal tento případ velitel městské policie.

„Jeho řádění ukončilo až nasazení želízek,“ pokračovala Zdeňka Papežová, mluvčí karlovarských státních policistů. Ještě před tím, než skončil v jejich rukou, však muži zákona přivolali lékaře. „Podle jeho vyjádření byl muž schopen umístění do policejní cely,“ doplnila Papežová.

Dech agresora rovněž naznačoval, že nebyl zcela střízlivý. To ostatně potvrdila i orientační dechová zkouška. „Nadýchal 2,38 promile,“ doplnila mluvčí.

Vedle útoku na veřejného činitele se čtyřiadvacetiletý muž z Mostu bude podle slov policejní mluvčí zodpovídat i z trestného činu poškozování cizí věci.