Začalo to požárem ventilátoru a skončilo to odhalením rozsáhlé pěstírny marihuany. Tak by se dal zkráceně popsat případ, který se stal v pondělí ve večerních hodinách v Jáchymově.

V pondělí v 19.53 byl hasičům ohlášen požár v jednom jáchymovském domě. „Byli jsme zavoláni k požáru v domě na třídě Dukelských hrdinů. Přijely tam jednotky Jáchymovských, Božídarských, Ostrovských a krajských hasičů. Když oddíly dorazily na místo, byl dům zamčený a už nic nenasvědčovalo, že by zde ještě hořelo. Přesto hasiči vyrazili dveře, aby situaci prověřili,“ uvedl František Petr, mluvčí krajských hasičů.

„Když naši muži vnikli do objektu, objevili pěstírnu marihuany. Proto jsme zavolali policii. Ventilátor, který zde měl hořet, už však byl uhašený,“ dodal Petr.

Podle našich informací pěstírnu provozovali Vietnamci. Mluvčí Policie ČR Pavel Valenta však tuto zprávu nepotvrdil. „Zatím nebudeme k případu podávat bližší informace. A to ani o původu pěstitelů,“ uvedl mluvčí. „Jediné co mohu říci je, že v objektu byla nalezena pěstírna marihuany a jedna taška usušených rostlin. Vyšetřovatelé pracují na místě celý den, takže bližší informace budu mít k dispozici zítra,“ dodal Valenta.

O nic sdílnější nebyli ani vyšetřovatelé přímo na místě. „Vše je v šetření, zatím vám k tomu nic neřeknu,“ uvedli policisté. Lidé z Jáchymova jsou z toho, že se ve městě pěstovala droga, šokováni. „Chodily jsme kolem toho domu denně, ale nic jsme netušily. Je to opravdu překvapivé. To by nás nenapadlo,“ shodly se dvě starší ženy.

Na Karlovarsku nejde zdaleka o první případ odhalení pěstitelů marihuany. Před nedávnem se například podařilo odhalit podobná pěstírna v Chodově.