Po dlouhém hledání se veliteli ostrovských strážníků Pavlu Čekanovi podařilo sehnat vůz v požadované barvě. Strážníkům by měl začít sloužit v nejbližší době. „Vůz už je objednaný, v dubnu bychom jej měli dostat,“ uvedl Čekan.

Než auto vyrazí do ulic, musí jej strážníci ještě vybavit potřebnými doplňky, jako je vysílačka, majáky, polepy a systém GPS. „Tím vůz nevybavíme snad kvůli tomu, aby strážníci nebloudili v ulicích Ostrova, ale kvůli sledování vozu. Může to vypadat jako šikana hlídek, ale je tomu jinak. Díky tomuto systému budeme mít dokonalý přehled o tom, kde a kdy se vozidlo pohybuje. Můžeme tak reagovat například na stížnosti občanů, že do jejich části hlídky nezajíždějí. Díky GPS můžeme dokladovat, že tomu tak není,“ vysvětlil velitel.

Nový služební vůz se stane i malou pojízdnou kanceláří. Do výbavy totiž přibude notebook a tiskárna. „Díky tomu budou moci hlídky přímo v ulicích vyřídit celou řadu administrativních záležitostí,“ upřesnil Čekan. To se podle něj může hodit hlavně v okolních osadách, jako je Moříčov, Květnová či Kfely.

Stávající služební vůz ostrovských strážníků je pět let starý a má najeto přibližně čtvrt milionu kilometrů. „Dosluhující auto prodáme,“ doplnil Pavel Čekan.

Na začátku března nastoupí do řad ostrovských strážníků dva noví. Tím se jejich počet zvýší na 14. „13. února se uskutečnilo přijímací řízení, ze kterého vzešli další adepti na práci u městské policie. Až projdou psychotesty, bude nás celkem 16, což je tabulkový stav. Pro občany to bude znamenat, že v ulicích města potkají více uniformovaných hlídek. Ve dne budeme moci nasadit motorizovanou hlídku a dvě pěší,“ dodal velitel městské policie.