Do role tázajícího ve úterý a ve středu postavil sám Milan Zádamský označovaný za hlavu celé organizované skupiny. Každý obžalovaný má totiž právo klást svědkům dotazy, čehož Milan Zádamský využil, a podnikatele pana P., který se na obžalovaných dožaduje šestimilionového odškodného, zasypal připravenými otázkami.

Jak jsme vás již informovali, pan P. si od M. Zádamského půjčoval peníze. Když ale neměl na vrácení, začaly problémy. Dle podnikatele jej a jeho rodinu obžalovaní vydírali; sháněl peníze, kde mohl. Přišel o auto a dům, dnes je rozvedený a bydlí v nájmu. Tvrdí, že za půjčení 1,8 milionu zaplatil celkem šest milionů korun.

Když podnikatel odpovídal na kladené otázky, odvolával se zejména na to, že si vše nevybavuje přesně, protože k událostem došlo před osmi lety.

Na dotaz M. Zádamského, zda se někdy stal pan P. terčem vydírání, odpověděl podnikatel, že ano. „Z vás jsem měl ale největší strach,“ zahlesl před soudem muž, který začal po revoluci podnikat, a to např. s cigaretami a pohonnými hmotami. Obchody se pohybovaly v milionových částkách. Muž dokonce před soudem přiznal, že jeden člověk jej obral o 750 tisíc korun; jeho společník dokonce o deset milionů korun.

Chraplavým hlasem a se slzami v očích vypovídala ve středu i bývalá žena zmíněného podnikatele. Ta se o provázanosti se Zádamskými dozvěděla údajně až v den, kdy se její muž vrátil ze schůzky s Petrem Zádamským a Pavlem Simandlem s rozbitou hlavou. „Řekl mi, co se mu stalo a množství dalších věcí, a chtěl, abych podepsala nějaké směnky. Měla jsem hrozný strach, měli jsme malé dítě,“ vyprávěla.

Manželé poté M. Zádamskému zastavili dům. „Dohodli jsme se tak, že zastavíme dům, a pan Zádamský rok počká se splátkami. Zástavní smlouvu měl uložit do trezoru. Najednou jsme zjistili, že na katastru náš dům přepsali na Petra Zádamského. Bylo to opravdu strašné…“ předestřela rozrušená žena.

Pozn.: Redakce na přání neuvádí jméno poškozeného podnikatele.