„Jako majitel úmyslně vystavil svého psa dlouhodobému hladovění a nezajistil mu ani minimální veterinární péči. Dle zprávy Záchranné a odchytové stanice pro zvířata, kde je pes v současné době v péči, u něj došlo k extrémní podvýživě s rozsáhlými lysinami po těle a vysokému stupni zaparazitnění s nevratnými vývojovými změnami," potvrdila začátek stíhání 28letého muže krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

To rád slyšel Petr Prokeš, který Al Raie doslova postavil zpátky na nohy. „Po dlouhé zdravotní péči, kterou jsme mu museli zařídit, je nyní v nové rodině, kde se má skvěle. Jeho nová majitelka často posílá jeho fotky," komentoval současnou situaci Al Raie Prokeš s tím, že pes byl ze začátku bázlivý, ale nyní už opět oplývá životem.

Kamerové záběry

Podle informací Deníku pomohly k obvinění 28letého muže i kamerové záběry, které místní v Hlinkách natočili. „Podle mého názoru jsme ho zachránili za pět minut dvanáct, nechci ani myslet na to, kdybychom přijeli o pár dní později," přidal Prokeš.

Ten by chtěl i zařídit, aby muž do budoucna nemohl chovat zvířata, neboť podle informací si obviněný muž pořídil štěně.

„Brání nám v tom zákonný postup. Snad bude nyní víc pod drobnohledem orgánů," dodal své přání Prokeš.

Situace kolem Al Raie zvedla velkou vlnu solidarity na facebooku záchranné stanice. Lidé krom povzbuzujících zpráv posílali, či sami dovezli dary. Obviněný muž nyní čeká na soud, který mu za týrání zvířat může vyměřit až dvouletý pobyt za mřížemi.