Vůbec poprvé skončil muž na záchytce v Sokolově v roce 2006. Jeho pobyty tam pak začaly rychle narůstat. Někdy tam za jediný den skončil dokonce i dvakrát. „Policií tam byl přivezen třeba i po třech hodinách po propuštění," řekla za Protialkoholní záchytnou stanici v Sokolově Petra Bakurová.

Mezi záchranáři a policisty je dotyčný známou firmou svými alkoholovými excesy. „Když měl 99 záchytů, tipovali jsme s nadsázkou, za jak dlouho pokoří tu stovku. Trvalo mu to čtrnáct dní od posledního pobytu na záchytce," říkají záchranáři.

S rostoucím počtem umístění na záchytce roste ´rekordmanovi´ také nezaplacený účet za ´nocleh´. „Aktuální dlužná částka je 298 tisíc korun. Zaplatil přitom jen jednou 2230 korun, a to v roce 2006," doplnila Bakurová.

Lidé v Chodově dotyčného dobře znají. Že byl ale na záchytce tolikrát, je překvapilo. „Pravidelně je k vidění s rozbitými ústy, jak bloumá městem. Nedokáže pochopit souvisle jedinou větu a je jako nenaprogramovaný robot. Jeho rodiče musí mít doma těžké časy," popsal Deníku jeden z obyvatel Chodova.

Na Protialkoholní záchytné stanici v Sokolově, která slouží pro celý Karlovarský kraj, skončilo za uplynulý rok 726 lidí. Ta eviduje za rok 2015 dluhy ve výši 2,5 milionu korun. 707 tisíc už letos lidé zaplatili. Někteří požádali i o splátkový kalendář. Za pobyt se nyní platí 3400 korun.