Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví. Třiačtyřicetiletý muž totiž minulý čtvrtek v nočních hodinách přišel do jednoho z restauračních zařízení v Ostrově, kde po neshodách s barmanem po něm několikrát vystřelit přinesenou legálně drženou střelnou zbraní.

Zdroj: PČR

„Poté ještě několikrát vystřelil směrem na vstupní dveře a bezpečnostní kameru. Po celou dobu incidentu také ohrožoval střelnou zbraní dva noční návštěvníky baru, kteří s ním seděli u jednoho stolu a které nechtěl z místnosti nechat odejít,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva a poukázal, že s mužem po příjezdu komunikovala policejní hlídka a také policejní vyjednavač, který se ho snažil přesvědčit, aby svého jednání zanechal. „Nakonec tak muž učinil a po několika minutách dovolil návštěvníkům baru odejít. Ani u jednoho nedošlo ke zranění,“ dodal mluvčí.

Následně do restauračního zařízení vstoupili policisté, kteří muže okamžitě zadrželi. Po provedených úkonech se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,47 promile.

Na rozhodnutí soudu si pachatel počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí třiačtyřicetiletému muži trest odnětí svobody až na osm let.

Bartoloměj Pešta se ženou Dagmar
Dávali mu půl roku života, museli vyměnit pět orgánů