Vývoj trestné činnosti a porušování veřejného pořádku vedl policii k už tradiční akci konané ze soboty na neděli a namířené ke kontrolám řidičů i dalších osob. "Zaměřena byla především na pátrání po hledaných osobách, věcech pocházejících z trestné činnosti. Dále na dohled nad silničním provozem nebo také na dodržování zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a na kontrolu hráčů v hernách. Během akce policisté provedli namátkové kontroly restauračních a ubytovacích zařízení, heren a zábavních podniků," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Policisté zkontrolovali několik desítek osob a vozidel, přičemž zjistili 8 přestupků, kdy 6 z nich bylo vyřešeno pokutou.

"V dalších dvou případech kontrolovali policisté nejprve řidiče, který jel po ulici Vítězná v Karlových Varech. Ten policistům předložil doklady od vozidla, ale nepředložil řidičský průkaz," popsala mluvčí s tím, že dechová zkouška neprokázala alkohol, ale test nadrogy vyšel u řidiče pozitivně. 

Ve druhém případě byla krátce na to na stejném místě zastavena a zkontrolována řidička řídící osobní automobil značky Škoda. S řidičkou policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla negativně, avšak stejně jako v prvním případě vyšel pozitivně test na drogy na látku amphetamin.

Motorkář se zákazem řízení ujíždel policii

Zdroj: PČR

Kolem motorizované hlídky odpoledne projel motocykl zvýšenou rychlostí. "Hlídka chtěla motocyklistu zastavit a zkontrolovat, ale řidič na výstražné zvukové zařízení ani na červený nápis STOP nereagoval, naopak zvýšil rychlost a před hlídkou začal ujíždět. Motocyklista nerespektoval dopravní značení a vjel na okruh určený pouze pro bruslaře a poté dál po silnici směrem na Dalovice. Na pomoc vyjela i hlídka dopravní policie, před kterou motocyklista také ujížděl. Dojel až na ulici Mostecká, kde byl z obou stran zablokován policejními vozy," popsala dále Týřová.

Zde jeho rychlá jízda skončila. Lustracemi policisté zjistili, že řidičem je 23letý muž, kterému Okresní soud v Karlových Varech vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2020. S řidičem byla provedena dechová zkouška na alkohol, jenž vyšla negativně, naopak test na drogy vyšel pozitivně na látku amphetamin.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu může v případě prokázání viny hrozit až dvouletý trest odnětí svobody. Celý případ je nadále v šetření.

Kontroly pokračují

Obdobná policejní akce proběhla i na teritoriu obce Potůčky, které se účastnili policisté z Obvodního oddělení Pernink, a to v pondělí dne 11. června 2018. Provedeny byly kontroly motorových vozidel na vjezdech a výjezdech z obce, ale také kontroly osob v rámci tržiště se zaměřením na páchanou protiprávní činnost.

Policisté v odpoledních až podvečerních hodinách zkontrolovali kolem 170 osob a více jak 5 desítek vozidel přičemž zjistili 2 přestupky, jenž na místě vyřešili pokutou. Obdobné akce budou nadále pokračovat v celém Karlovarském kraji.

Odborná porota vybrala jako Stavbu kraje hotel Olympic Palace v Karlových Varech.
Stavbami roku v kraji se staly hotel a autosalon