Protože z místa karambolu ujel, asi i proto, že momentálně nesmí za volant, vyhlásila po něm policie pátrání. Hledané vozidlo následně na silnici před Ostrovem viděla hlídka policie. Řidič zde znovu boural, narazil do směrovacích desek sloužících ke svedení jízdy do jednoho pruhu. Poté pokračoval v jízdě po silnici, která je v současnosti uzavřená kvůli opravě.

„Policisté vozidlo pronásledovali. Řidič nejdříve pokyny policistů nerespektoval, po chvíli však vozidlo zastavil. Hlídka chtěla řidiče zkontrolovat, ten se ale rozjel směrem na policistu a znovu pokračoval dále po uzavřené cestě,“ uvedl mluvčí krajské policie Michal Žáček. Policisté vozidlo začali opět pronásledovat, došlo ke střetu obou vozidel a k zastavení pronásledovaného auta. Policisté při pronásledování použili donucovací prostředky a služební zbraň.

„Pětatřicetiletý muž byl zadržen. Je důvodně podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní a zločinu násilí proti úřední osobě, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na šest let,“ dodal Žáček s tím, že Okresní soud v Karlových Varech poslal řidiče do vazby. 

Kromě toho, že má muž zákaz řízení všech motorových vozidel, měl ještě pozitivní orientační test na přítomnost návykových látek.

Ilustrační foto.
Darují jiným bezplatně to, co je pro ně nejcennější tekutinou. Svou krev