První případ se stal v samotném srdci lázeňského města, tedy na třídě T. G. Masaryka. „Na zahrádce restaurace napadla po hádce sedmadvacetiletá žena o rok staršího muže. Toho následně shodila ze židle. Poté, co měl upadnout na zem, se ho žena snažila fyzicky napadnout několika údery," popisuje krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Úderům se muž ještě stačil ubránit. To však jen do chvíle, kdy si žena zavolala na pomoc třicetiletého kamaráda. „Ten muže napadl kopy a údery pěstí do hlavy. Zranění, která takto způsobil osmadvacetiletému muži, si vyžádala lékařské ošetření," dodal Valenta.

Povedené dvojici tak v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Další výtržnosti se dopustil teprve dvacetiletý mladík v karlovarské Jateční ulici. „Mladík chodil za osobami na ulici a obtěžoval je, hlasitě řval po ulici neslušná slova a kopal do zdí domů," řekl mluvčí.

Mladík se nezklidnil ani po příjezdu policejní hlídky. „Aby policisté mohli agresivního muže předvést na policejní služebnu, museli použít zákonné donucovací prostředky, hmaty a chvaty, a to proto, že se muž vzpouzel a následně se pokusil o útěk před policisty," dodal mluvčí. I v tomto případě si za své chování vyslechl dvacetiletý muž sdělení podezření z přečinu výtržnictví.