„Ale bylo to o fous. Vyváděla jak divá Bára, ta sprostá slova, kterými mě častovala, jsem už ani nepočítala. Nakonec to byla téměř rvačka. Rozběsněnou ženu mi pomohli zkrotit místní lidé, i můj pepřový sprej. Celou věc pak řešila i přivolaná policie," líčila incident starostka.

A proč na ni vlastně žena vlavzala kladivo? „Dříve tady bydlela s matkou. Soužití s nimi bylo bez problémů. Pak dům prodaly a odstěhovaly se do Karlových Varů. Ona ale ode mne chtěla byt, že se vrátí. S tím jsem jí ale nemohla pomoci a kvůli tomu rvačka začala," vysvětlila starostka.

Tím ale problémy neskončily. Policie totiž po výslechu svědků kvalifikovala ženino počínání jako přestupek proti občanskému soužití. A to si starostka Večerková nechtěla dát líbit. „Podle mne šlo o útok na veřejnou osobu. Obrátila jsem se proto na ředitele Krajského ředitelství policie plk.Tomáška a hejtmana Karlovarského kraje Josefa Novotného. „A ti oba se zasadili o přehodnocení celé kauzy," vysvětlila starostka Večerková.

Oběma jim pak zaslala písemné poděkování.

Policie jí pak chtěla dát čtyřiadvacetihodinovou ochranu, což ale zase starostka odmítla. „I kdyby k něčemu znovu došlo, hodlám se bránit sama. Už jsem si opatřila teleskopický obušek a paralyzér. A po ruce mám stále pepřový sprej. Ale stále mám před očima, že ona žena si po útoku na mě zapálila cigaretu a těšila se, až ji policie odveze," žasla starostka.

Nyní celá kauza podle ní nabrala ten správný směr, o který šlo od počátku.

„A to, že dotyčná je v rukou odborníků a že nemusíme na úřadech sedět s ostrou municí. I když, vyjma pistole a granátu, už mám vše dostupné při ruce," s vtipem a nadsázkou doplnila starostka Večerková.

Podle ní je důležité i to, co si veřejnost jen málokdy uvědomuje. „Že starosta je úřední osobou i o půlnoci, nebo na houbách v lese, jelikož nemá počátek a konec pracovní doby, ale čtyřletý mandát," doplnila starostka Večerková.