Obvinili ho z neoprávněného užívání cizí věci, maření výkonu úředního rozhodnutí, krádeže, padělání a pozměnění platebního prostředku. „Obviněný muž vnikl na pozemek v ulici Dolní a poté do garáže, kterou prohledal a odcizil z ní klíče od zaparkovaného zahradního traktůrku, páskovou brusku a chtěl odjet také s automobilem," uvedl mluvčí policie Pavel Valenta.

„To se mu naštěstí nepodařilo. Ztratil orientaci, s vozidlem vjel na sousední pozemek a zapadl v bahnitém terénu. Auto pak opustil, ale odnesl si z něj peněženku s hotovostí, osobními doklady majitele a platební kartou. Do křížku se zákonem se přitom nedostal poprvé, v posledních třech letech byl za obdobné delikty odsouzen," dodal Valenta.

„V dalším případě se stejný výtečník zmocnil osobního vozidla zaparkovaného před restaurací ve Vodárenské ulici. Auto po nějaké době nechal na parkovišti v Javorové ulici. Za volant přitom nesměl, protože mu soud zakázal řízení motorových vozidel až do roku 2015," poznamenal mluvčí. „Karlovarští kriminalisté požádali státního zástupce, aby poslal obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce poté akceptoval," dodal mluvčí.