Při zákroku se neidentifikovali, řidiči sprostě nadávali, škrtili jej  a chtěli ho kvůli jedinému bliknutí, jimž je upozornil na jejich riskantní jízdu, brutálně vytáhnout z auta. Podání vysvětlení si vyžádala Generální inspekce bezpečnostních sborů.

„Závěry zatím nejsou žádné. My jsme ale rozšířili trestní oznámení kvůli úniku ze spisu, který jsme policii poskytli. Je neuvěřitelné. že je něco takového možné. Vyšetřovatelé budou mít k dispozici i záznamy kamer z centra Plzně. Policisté zatím zůstávají ve službě,“ doplnil  právní zástupce. A dodal, že mu chodí nespočet mailů, kterými lidé řidiči vyslovují solidaritu. „Stojí za námi a žádají, abychom celou věc dovedli až do konce,“ doplnil  advokát.

Právě jeho případ nyní zaměstnává snad každý den. Přichází mu ale nejen povzbuzující maily. „Ozval se také autor známých  českých detektivek, že by měl po uzavření celého případu zájem o autorská práva,“  příjemně advokáta tato žádost překvapila. Zda budou policisté trestně stíhání se veřejnost dozví do čtrnácti dnů.

Záběr z kamery vozidla
Zásah policistů se zbraní šetří GIBS