Pětatřicetiletému řidiči teď hrozí až osm let vězení, obviněn byl ze spáchání zločinu obecného ohrožení a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Oznámení o vozidle Alfa Romeo, jehož řidič nezastavil v Německu silniční kontrole a ujíždí do České republiky, přijala hlídka z obvodního oddělení Sokolov-město v pondělí po půl desáté dopoledne.

Ujíždějící vozidlo poté na našem území vyjelo z dálnice D6 sjezdem směrem na Dolní Rychnov. Policisté vůz pronásledovali a za použití výstražného a zvukového zařízení s nápisem „Stop Policie“ se ho snažili zastavit. Řidič ale na opakované výzvy nereagoval a dál pokračoval v nebezpečné jízdě. V centru města Sokolova nerespektoval světelná zařízení, kruhový objezd projel dokonce v protisměru.

„Jelikož svou nebezpečnou a bezohlednou jízdou opakovaně ohrožoval bezpečnost ostatních účastníků provozu, rozhodli se policisté využít oprávnění k zastavení vozidla, přičemž vyčkali na vhodný úsek pozemní komunikace a nepřítomnosti dalších účastníků silničního provozu. Následně ujíždějící automobil zastavili pomocí ochranného rámu pětatřicetiletého muže zadrželi,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Policie. Ilustrační foto
Vězeň utekl z pracoviště v Karlových Varech, na svobodě pobyl hodinu

Muž se následně podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, které vyšly s negativním výsledkem.

„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl tak muž vzat do vazby,“ dodal mluvčí.