„V pátek 21. října kolem 12. hodiny přijelo na benzinovou čerpací stanici v Dalovicích osobní vozidlo černé barvy značky Audi. Potom, co řidič natankoval, šel obsluze zaplatit, ale ukázalo se, že mu chybí necelých 10 eur. Pokladní tak řekl, že jde ven zavolat svému kamarádovi, aby mu peníze přivezl. Místo toho však nasedl do auta a ujel směrem na Ostrov," popsala případ krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Do pátrání po řidiči audi se zapojila policejní hlídka z Ostrova, která vozidlo pronásledovala po silnici na Chomutov. Cizinec na výzvy k zastavení nereagoval a svou nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní řidiče.

„Na rovince v obci Stráž nad Ohří začalo pronásledované vozidlo hlídce ujíždět a ztratilo se jí z dohledu. V tento moment nejspíš odbočilo na lesní cestu a k policejnímu zátarasu, který byl vytvořen v Klášterci nad Ohří, už nedojelo. Na linku 158 bylo následně přijato další oznámení, že černé vozidlo značky Audi způsobilo v obci Boč dopravní nehodu. Poškozený majitel uvedl, že řidič jel jako šílenec a při předjíždění v zatáčce mu na vozidle značky Ford Transit odřel levý bok a z místa ujel," uvedla Týřová.

Do pátrací akce se proto zapojilo několik policejních hlídek, které prázdné audi zanedlouho našly v lesním porostu u tzv. Kočičí skály. „Na místo byli vysláni policisté se služebními psy, pořádková jednotka a také vrtulník. Policisté propátrali les i okolí. To jim znesnadňovala špatná viditelnost vzhledem k pokročilé hodině a také mlha. Pátrací akce tak byla ukončena s negativním výsledkem. Po ohledání nalezeného vozidla bylo zjištěno, že tento vůz byl v noci ze čtvrtka na pátek ukraden v Německu," dodala mluvčí.

Po řidiči kradeného auta proto policie vyhlásila pátrání. Hledaný muž je bílé pleti, má střižené vlasy na ježka a měří asi 180 centimetrů. Na sobě měl v době incidentu černou koženou bundu, šedý svetr, modré džíny a hnědé polobotky. Nemluvil česky. V případě jakýchkoliv informací k hledanému muži, které by pomohly k dopadení pachatele, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.