Kvůli prodeji pervitinu stanul včera před Krajským soudem v Plzni vietnamský pár z Chebu. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy jim hrozí až desetiletý trest.

Kolony ve Francouzské ulici v Plzni
Pomůže MHD ve Francouzské ulici chytrý semafor?

Devětapadesátiletý muž a jeho třiatřicetiletá družka měli podle obžaloby ve stánku na tržnici Dragoun v Chebu od počátku roku 2017 do září 2017 Němci Christianu B. prodat celkem přes jeden kilogram pervitinu. „Klec spadla“ v lednu loňského roku, když Vietnamci na tržnici prodali téměř 1,2 kilogramu pervitinu německému policistovi v utajení.

SEDM LET VĚZENÍ

Policie pak v jejich prodejním stánku nalezla několik dalších kilogramů metamfetaminu. A podařilo se zadržet i Christiana B. S drogou ho 23. září 2017 zatkli němečtí policisté ve městě Marktrodach. „Soud v Německu ho poslal na sedm let do vězení,“ řekl soudce Přemysl Špicar. Gram pervitinu trhovci prodávali za 30 eur. „Christian B. si několikrát koupil v Chebu od obžalovaných pervitin v množství pět až deset gramů. Až poté se domluvil na větším množství, které mu právě obžalovaní prodali,“ uvedl Špicar.

POMÁHAL S PRODEJEM

Obviněný muž se hájil tím, že drogy sháněl jistý Hung a on dělal jen prostředníka. „Pouze jsem pomáhal s nákupem. Vzal jsem peníze od člověka a přinesl je prodejci. Nevěděl jsem, že v tašce jsou drogy,“ sdělil Vietnamec. Soud se bude případem nadále zabývat.

Ilustrační snímek. Kamion
Centrum města by mělo být bez nákladních aut