Neměl na pobyt v luxusním hotelu

Karlovy Vary Až na dva roky do vězení si může jít poležet muž, který si luxusně poležel šest nocí v karlovarském lázeňském hotelu. Neměl však na zaplacení svého pobytu. 53letý muž prokázal svou totožnost na recepci hotelu, objednal si pobyt na sedm dní, ubytoval se a užíval si týden ve věhlasných lázních. Třeba i tak, že vypil kompletní minibar ve svém pokoji. V den, kdy měl svůj pobyt ukončit, z pokoje odešel a opustil také samotný hotel, aniž by informoval hotelový personál a aniž by za svůj pobyt zaplatil. Svým jednáním způsobil škodu přesahující sedm tisíc korun.

Řidičům chyběly pásy a přebýval alkohol v krvi

Karlovarský kraj Další z policejních dopravně bezpečnostních akcí, tentokrát zaměřená na alkohol a jiné návykové látky za volantem, má své výstupy. Přes 80 policistů během ní zkontrolovalo přes 1080 vozidel a zjistilo 188 přestupků. „Z těch závažnějších a bodovaných přestupků se jednalo o 59 případů, kdy nevyhovoval technický stav vozidel, a o 37, kdy se řidiči nepřipoutali bezpečnostními pásy. Čtyři řidiči kontrolovaní policejní hlídkou usedli za volant pod vlivem alkoholu," specifikovala provinění řidičů policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Nejen telefony, ale i notebook

Karlovarský kraj Telefonování za jízdy automobilem se jeví jako vcelku banální přestupek v porovnání s tím, co předvedl policistům jeden z řidičů. Na přístrojové desce měl před sebou položený dokonce notebook, jenž mu navíc bránil ve výhledu z vozidla. Stejně jako ostatní čtyři řidiči, kteří „pouze" telefonovali, dostal pokutu a přišel o nějaký ten bodík. Právě na masově rozšířený nešvar, jímž je telefonování při řízení, se zaměřili policisté při krajské dopravní bezpečnostní akci. Tentokrát se ale zvláště zaměřili na řidiče nákladních automobilů. K odhalování přestupků policisté využili monitorovací autobus, což bylo pro odhalené hříšníky velkým překvapením. Celkem bylo při mimořádné akci zaznamenáno 12 přestupků. Kromě telefonování to bylo porušení rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů nebo řidiči neměli vozidlo v odpovídajícím technickém stavu.

Ukradl kartu, vybral z ní peníze a pak ji nenápadně vrátil původnímu majiteli

Karlovy Vary „Z porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže byl obviněn 41letý muž ze Sokolovska," řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Ten na návštěvě u 23letého muže odcizil platební kartu. Pomocí této karty provedl tři neoprávněné platby za celkem pět tisíc korun, poté nenápadně vnikl zpět do domu majitele a kartu vrátil. Za jeho jednání mu hrozí až tři roky vězení.

Muž opakovaně vykrádá chatky v zahrádkářských koloniích

Karlovy Vary Devětadvacetiletý muž se dopustil vloupání do chatky v zahrádkářské kolonii a nebylo to poprvé. Tentokrát násilně vnikl do chatky v Karlových Varech Rybářích, s použitím násilí jí vypáčil okno a odcizil z ní různé věci v celkové hodnotě přes pět tisíc korun. Jelikož se muž tohoto druhu trestného činu nedopustil prvně, čeká ho až tříleté vězení.