Ústní hygiena je základ, proto ukradla hromadu zubních past

Karlovy Vary - Kuriózní případ teď řeší karlovarská policie. Mladá žena z Karlových Varů před Vánoci ukradla v drogérii téměř třicet zubních past. Ty si měla žena schovat do své kabelky a pronést přes pokladny, aniž by za ně zaplatila. Svým činem způsobila škodu necelé 3000 korun. „Krádeže se dopustila i přesto, že byla již v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzena a potrestána soudem," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Pokud se potvrdí, že žena zubní pasty opravdu ukradla, tak jí hrozí až tři roky ve vězení.

Neoprávněně pobírala dávky, teď za to může jít na pět let do vězení

Karlovarsko - Mladá žena pobírala dva roky sociální dávky. Tím způsobila úřadu škodu ve výši zhruba 100 000 korun. „Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 27leté ženy z Litvínova, kterou obvinili ze spáchání přečinu podvodu," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Od listopadu 2013 do listopadu 2015 pobírala dávky, a to i přesto, že žila v jiném státu Evropské unie. Na dávky, které pobírala, má nárok ten, kdo má trvalé bydliště v České republice. V případě, že se ženě prokáže vina za neoprávněný majetkový prospěch, hrozí jí až pět let ve vězení za způsobenou vyšší škodu.

Podvodník přes plastová okna

Karlovy Vary - Podvod má na svědomí třicetiletý muž, který mámil peníze za plastová okna. Zákazník, který mu skočil na špek, se ale z nových oken nikdy nepodíval. Podvodník vystupoval jako obchodní zástupce společnosti, přičemž nabídl zákazníkovi výrobu a dodávku 15 kusů plastových oken. Po zpracování cenové nabídky u svého zaměstnavatele tuto zakázku nezaregistroval a po zákazníkovi požadoval finanční zálohu 43 tisíc korun, kterou také dostal. Po urgování zakázky sice vrátil zpátky 13 000 korun, ovšem 30 000 si ponechal pro svou vlastní potřebu. Za podvod mu tak v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Pokoušeli štěstí, dokud se neunavilo

Karlovy Vary - Muž a žena se měli dopustit minimálně v pěti případech krádeže drogistického zboží, potravin nebo alkoholu. A to během uplynulých dvou měsíců. „Kriminalisté zahájili stíhání muže a ženy, které obvinili ze spáchání krádeže formou spolupachatelství. Muže navíc obvinili ze spáchání přečinu výtržnictví," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Pár používal téměř identický model krádeže. Vyhlídnuté zboží si schovali pod bundu nebo do tašky a pak v klidu prošli přes pokladny bez placení. Po vánočních svátcích se jim ale jejich systém vymstil. Klec spadla v jednom obchodním domě v Karlových Varech, kde si muže všiml pracovník ostrahy. Mladý muž na pracovníka zaútočil. Nejprve do ostrahy strčil a pak muže praštil pěstí do hlavy. Poslední krádeže se muž dopustil minulou neděli, kdy odcizil pánské boxerky. U vchodu do prodejny si ho odlapila ostraha, které musel prádlo vrátit. „Způsobili škodu kolem 13 000 korun. Muž byl už za krádež odsouzen a potrestán," doplnila Týřová. Pokud soud rozhodne o vině obou zlodějů, tak by si žena mohla jít sednout na dva roky do vězení a muž na tři.

Ohrožoval muže kobercovým nožem

Karlovarsko - Obyčejné tankování se stalo zdraví nebezpečným. Poškozený muž byl ohrožován mladíkem na čerpací stanici, když mu mladý agresor zatarasil cestu svým vozem. Vulgárně nadával a kopnutím poškodil venkovní zrcátko. Muži se začali venku před vozidly postrkovat a při tomto vyndal mladík nůž na koberce a začal jím poškozeného zastrašovat. Přestal až po okřiknutí zaměstnancem benzinky a z místa odjel. Teď mu za jeho agresivní chování hrozí až dva roky ve vězení.