Po střetu s lampou skončil na střeše

Karlovy Vary - Mladý cizinec nezvládl řízení a přímo před budovou policie v Karlových Varech narazil do pouliční lampy a skončil na střeše. „Dopravní policisté zahájili trestní řízení. Muže podezírají z jízdy pod vlivem návykové látky," uvedla mluvčí policie Zuzana Týřová.

Třiadvacetiletý cizinec řídící Mercedes nezvládl jízdu a v pátek 24. února krátce před půlnocí při vyjíždění z kruhového objezdu nepřizpůsobil rychlost vozidla.S největší pravděpodobností naopak sešlápl plyn a dostal smyk. Přejel mimo komunikaci, najel na vyvýšený obrubník a narazil do sloupu veřejného osvětlení, který poškodil. Silou nárazu došlo k přetočení vozidla na střechu. Naštěstí se řidiči ani jeho spolujezdci nic vážného nestalo.

„Policisté s oběma muži provedli orientační dechovou zkoušku, při které třiadvacetiletý cizinec nadýchal 1,62 promile a jednadvacetiletý spolujezdec nadýchal 1,23 promile alkoholu. Poté byli oba převezeni k lékařskému vyšetření do nemocnice s odběrem biologického materiálu," doplnila Týřová. Přesto se zatím neví, který z mužů vůz řídil. Oba totiž policii tvrdili, že auto řídili, teď se zjišťuje, který z nich lže, a který říká pravdu. Svým nezodpovědným chováním způsobili škodu, která je předběžně odhadnuta na částku kolem 310 000 korun.


Za vykradení stánku u nádraží mu hrozí až dva roky ve vězení

Karlovy Vary - Rozbil okno a vykradl stánek nedaleko nádraží. Dvaatřicetiletý muž se měl dopustil krádeže o víkendu ve dnech 24. a 26. února. Využil příležitosti a vkradl se do stánku v Karlových Varech. Ve stánku rozbil výdejní okénko. Následně si odnesl nápoje, potraviny a také hotovost v hodnotě kolem 600 korun. „Celková škoda i s poškozením byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 2 000 korun," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Pokud bude pachateli prokázána vina, tak mu za krádež hrozí až dva roky ve vězení.

Sprejer se neovládl a zrůžověl město

Teplá - Vandal řádil ve městě Teplá. Sprejer si růžovou barvou označkoval, co se dalo. Svým pseudouměním způsobil škodu, která se pohybuje kolem 10 000 korun. Police už ho dopadla a on teď čelí následkům svých činů.

„Jednatřicetiletý sprejer nápisy poničil několik míst ve městě. V nočních hodinách 8. února 2017 růžovým sprejem postříkal dvě lampy, dvě lavičky, vývěsní desku, odpadkový koš, plastový kontejner na tříděný odpad, dvířka rozvodné skříně, betonovou kanalizační strž, popelnici, fasádu panelového domu a pět kovových krytů hlavního přívodu plynu do domů," uvedla mluvčí policie Zuzana Týřová. Svým vandalstvím způsobil škodu městu Teplá a ostatním majitelům. Muž se dopustil poškození cizí věci a v případě prokázání viny mu hrozí až rok ve vězení.