Senior se stal dvojnásobným vrahem letos 16. ledna. Vše začalo tím, že jel autem nakoupit do Karlových Varů. Po cestě spatřil služební vůz svého kolegy, o kterém se říkalo, že se intimně stýká s jeho šestatřicetiletou přítelkyní. Zdálo se mu, že ona je ve voze. Chtěl se o tom přesvědčit, tak jel za nimi do lesa u Horního Slavkova „Když jsem tam přijel, seděli v autě a pak začala hádka,“ líčil Kumbera se slzami v očích u Krajského soudu v Plzni. Domnělý milenec podle něj začal křičet, že se mu plete do života a ať z místa vypadne, že si vše vyříkají v práci. „Ptal jsem se jí, jestli spolu něco mají. Ona mi řekla, že je mladá a chce si užívat. V posteli to prý se mnou nestálo za nic,“ uvedl obžalovaný.

Dvě osoby zemřely násilnou smrtí
V Horním Slavkově se stala dvojnásobná vražda, v Sokolově pokus o vraždu

Trojice se v lese dohadovala do doby, než Kumbera vzal legálně drženou pistoli Tokarev ráže 7,62 mm a začal střílet. „Z bezprostřední blízkosti zasáhl dvěma ranami poškozeného a dvěma ranami poškozenou, čímž je usmrtil,“ konstatoval státní zástupce. Kumbera po činu zavolal na tísňovou linku policie a udal se. Chtěl se také zastřelit, ale k sebevraždě nakonec nenašel odvahu.

Zdeněk Kladívko u Krajského soudu v Plzni.
Teror za mřížemi: Spoluvězně zotročil, pak ho málem ubil k smrti

Krajský soud poslal Kumberu letos v říjnu za mříže na 19 let. Předseda senátu Jan Špeta řekl, že obžalovaný muže se ženou doslova popravil. „Každého dvěma střelnými ranami, a to je potřeba si uvědomit," konstatoval soudce. Po odvolání ve věci rozhodoval tento týden VS Praha. „Z podnětu podaného odvolání obžalovaného byl napadený rozsudek částečně zrušen, a to ve výroku o trestu odnětí svobody a způsobu jeho výkonu. Znovu se rozhodlo tak, že se obžalovaný odsuzuje k trestu odnětí svobody v trvání 17 let. Pro výkon tohoto trestu se zařazuje do věznice s ostrahou,“ Informovala mluvčí VS Kateřina Kolářová. (ki, bh)