Láska hory přenáší a často dokáže donutit člověka dělat různé hlouposti. To byl zřejmě i případ dvaačtyřicetiletého lékaře z mariánskolázeňské nemocnice.
Podle informací, které zazněly v médiích, se zamiloval do policistky z místní služebny. Na tom by ještě nebylo nic zvláštního. K tomu, aby si ho jeho milovaná všimla, využil ale opravdu zvláštní způsob.

Na policii nahlásil, že byl oloupen. „Mohu potvrdit, že tento muž ohlásil 4. ledna loupež,“ informovala policejní mluvčí Andrea Pomichalová. „Uvedl, že ho čtyři mladíci přepadli ve dne na frekventované ulici v mariánskolázeňské čtvrti Úšovice.“ Lékaři měli pachatelé vzít notebook a fotoaparát. Policisté se začali celou událostí důkladně zabývat.

„Po týdnu vyšetřování vyšlo najevo, že si muž loupežné přepadení vymyslel,“ řekla mluvčí. „K tomu se také posléze přiznal. Celou věc jsme odložili a muži nehrozí postih, protože nedošlo k žádnému trestnému činu,“ sdělila Pomichalová.

Informace o tom, že v celém případu hraje roli jeden zamilovaný muž a policistka, která jeho city neopětovala, policie nepotvrdila. Lékař z chirurgického oddělení se podle našich informací zhroutil a skončil na psychiatrii.

„Jeho osobní problémy mu přerostly přes hlavu,“ vyjádřil se ředitel nemocnice v Mariánských Lázních Petr Tuháček s tím, že policejní kauzu komentovat nebude. Vedení nemocnice dotyčného lékaře ale přes palubu nehází. „Je to velice schopný doktor. Pokud dokáže, že je v pořádku, může se vrátit zpět. Má tři měsíce na to, aby své problémy vyřešil,“ dodal.

„Nemocnicí se samozřejmě tyto řeči šíří,“ potvrdil Deníku zdroj blízký nemocničnímu zařízení, který si nepřál být jmenován. „Ale znáte to, každý si něco přidá a člověk se přestává ve všech informacích pořádně orientovat. Nakonec se dozvíte, že na všem je jen zlomek pravdy. Lidé často rádi hovoří o věcech, které se jich netýkají, s velkou fantazií. Je ovšem pravdou, že byl trochu zvláštní, ale ani ve snu by mne nenapadlo, že je schopen něčeho takového. Proslýchá se, že se dostal do osobních problémů, které vznikly v souvislosti s jeho rozvodem. Kdyby se takto chtěl k ženě přiblížit šestnáctiletý kluk, bylo by to asi pochopitelnější. Ke mně se ale choval vždy hezky a mile. Co jsem slyšela, tak jako lékař byl schopný. Myslím si, že pokud se dá psychicky dohromady, měl by dostat ještě jednu šanci vrátit se ke svému povolání,“ dodal zdroj.