Dopadením pětice útočníků při velké policejní razii skončilo pátrání po pachatelích, kteří brutálně zbili dva muže. K útoku agresorů došlo 21. srpna večer v jedné herně v Aši. Pětici mužů, kterým bylo od 19 do 45 let, pak dopadli kriminalisté o pár dní později ve spolupráci se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství Plzeňského kraje. K zásahu přitom došlo hned na několika místech Karlovarského kraje.

Zdroj: PČR

Krajští kriminalisté případ vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví. „Pětice mužů vešla večer 21. srpna do místní herny v Aši a společně napadla dva muže. Do herny už přicházeli v úmyslu způsobit těžkou újmu na zdraví,“ informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Agresoři dvojici mužů opakovaně udeřili pěstmi do obličeje a kopali je do celého těla. „Zranění napadených si vyžádalo lékařské ošetření a hospitalizaci,“ doplnila mluvčí.

Ilustrační foto
Nejnižší průměrná mzda je v Karlovarském kraji

Na místo musela přijet záchranná služba. „Po desáté hodině večer přijela do herny, kde se odehrálo napadaní, naše posádka. Převážela do nemocnice na chirurgické oddělení muže, který utrpěl středně těžké zranění hlavy. Pohmožděniny měl i na ostatních částech těla,“ konstatoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Radek Hes.

Všech pět útočníků bylo obviněno z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu spáchaného formou spolupachatelství. Jeden z agresorů skončil ve vazbě, ale nakonec byl po přijetí písemného slibu, podmínky dohledu probačního úředníka a zákazu styku s poškozenými propuštěn ze zadržení.

„Jde o pětatřicetiletého muže, kterého kriminalisté dále obvinili ze spáchání výtržnictví. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl za stejný přečin v uplynulých letech již odsouzen Krajským soudem v Plzni,“ pokračovala Krejčí.

Všem obviněným hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dvanáct let.