Řidičům pak policisté uložili blokové pokuty v celkové výši 91 800 korun.

„Policejní hlídky se zaměřily zejména na důkladnou kontrolu technického stavu užitkových vozidel, na dodržování povinností pro silniční nákladní dopravu spojenou s přepravou nebezpečných věcí a samozřejmě se kontrola zaměřila i na dodržování dob řízení, přestávek a dob odpočinků,“ uvedla krajská policejní mluvčí Jolana Číhová.

Devatenáct přestupků bylo bylo podle Číhové oznámeno příslušnému správnímu orgánu. „Šedesát přestupků se týkalo nevyhovujícího technického stavu vozidla, v jednadvaceti případech nebyly použity bezpečnostní pásy, sedmnáct řidičů porušilo stanovenou rychlost, devět přestupků se týkalo porušení Evropské dohody o vozidlech v mezinárodní silniční dopravě, u osmi nákladních vozidel bylo zjištěno překročení hmotnosti vozidla, v sedmi případech neměli řidiči označena nákladní vozidla nebo neměli koncesní listinu na nákladní dopravu,“ upřesnila Číhová zjištěné nedostatky.

Dodala, že pět řidičů nedodrželo bezpečnostní přestávky a doby jízdy, tři vozidla nebyla označena na dálnici dálničním kuponem, jeden přestupek se týkal nepoužití zádržného systému a jeden přestupek byl řešen s chodcem.

Do akce bylo nasazeno šedesát dopravních policistů, kteří zkontrolovali celkem 676 osobních a nákladních vozidel.