Dnes bude na většině území ještě pršet, někde i vydatně, na horách sněžit. Teploměr ukáže nejvýše devět až 13 stupňů, na jižní Moravě až 16 stupňů Celsia. V úterý ještě zůstane obloha většinou zatažená, meteorologové čekají přeháňky nebo občasný déšť už jen místy. Noční teploty mohou klesnout k nule a místy se objeví přízemní mrazíky, přes den se budou teploty pohybovat od deseti do 14 stupňů, na jihovýchodě země bude tepleji.

V minulých letech bylo sucho znát například při pohledu na vyschlé koryto řeky Labe u Ústí nad Labem
Nejsušší jaro za poslední roky. Šetřete vodou a méně sekejte, prosí odborníci

Středa má být zpočátku až polojasná, poté bude obloha spíše oblačná až zatažená, srážky se objeví už jen sporadicky. Znovu může k ránu při malé oblačnosti mrznout, přes den teploty stoupnou k 15 až 16 stupňům.

Přeháňky? Jen ojediněle 

Ve čtvrtek a pátek by mělo panovat většinou slunečné počasí jen s ojedinělými přeháňkami, denní teploty vyšplhají až na 17 stupňů, stále ale hrozí přízemní mrazíky. O víkendu zatím předpověď očekává oblačno až zataženo, místy se objeví déšť nebo přeháňky, víc pršet má od neděle. Nejvyšší teploty zůstanou na přelomu dubna a května stále nad 15 stupni, při trvalejším dešti ale mohou klesnout jen k 11 stupňům Celsia.