Grilovaná kukuřice s máslem

Ilustrační foto

Ingredience

  • 4 kukuřičné klasy
  • 3 lžíce másla
  • trocha nasekané pažitky a petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

Postup

Máslo rozpusťte a smíchejte jej s bylinkami, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Směsí potřete kukuřice a grilujte je zhruba 8 minut. Pravidelně otáčejte.

Grilovaný ovčí sýr s malinami

Grilovaný ovčí sýr

Ingredience

  • 150 g ovčího sýra
  • 30 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru (krupice)
  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 3 lžíce medu
  • lžička octa balsamico
  • 100 g malin

Postup

Rozehřejte máslo a přisypte oba druhy cukru. Přidejte vyloupané a nasekané vlašské ořechy a zhruba pět minut restujte. Cukr začne karamelizovat. Ovčí sýr rozdělte na jednotlivé porce a pečlivě zabalte do alobalu. Dejte na gril a zhruba 10 minut grilujte z obou stran. Vidličkou zatím smíchejte med s octem balsamico. Hotové sýry vybalte, potřete medovou směsí a přidejte karamel s ořechy. Navrch posypejte malinami.

Grilované houby

Ilustrační foto

Ingredience:

  • 500 g čerstvých hub (hřiby, žampiony, bedly)
  • 4 stroužky česneku
  • trocha zelené petrželky
  • 5 lžic olivového oleje
  • pepř, sůl, mletá paprika

Postup:

Z hub oddělte klobouky, ty velké rozdělte na několik částí. Česnek a petrželku nasekejte, přidejte olivový olej a koření (zatím bez soli) a směsí potřete připravené houby. Nechte chvíli stát. Pak je vložte na gril a z každé strany grilujte po dobu maximálně pěti minut. Před podáváním osolte.

Grilovaná zelenina se sýrem

Ilustrační foto

Ingredience:

  • 2 lilky
  • 4 rajčata
  • 1 cuketa
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 1 červená kapie
  • sýr typu hermelín nebo camembert
  • 6 lžic olivového oleje
  • mořská sůl, mletý pepř

Postup:

Lilek, rajčata a cuketu nakrájejte na 1-2 centimetry tlusté plátky. Z papriky vytvořte čtyři dlouhé plátky a dlaní slisujte, aby byly rovné a daly se opékat. Zeleninu potřete olivovým olejem a vložte na gril, grilujte z obou stran. Hotové budou cca za pět minut, záleží na intenzitě ohně. Sýr zabalte do alobalu a opékejte tři minuty z každé strany. Na povrchu by měl být zlatý, uvnitř krásně tekutý. Dresink na zeleninu vytvoříte smícháním dvou lžic oleje a octa balsamico. Na talíři vše osolte a podle chuti opepřete.