Ona podle svých slov chtěla, aby si členové ANO nedělali na magistrátu trafiky, a protestovala proti klientelismu. ANO mělo jiný názor a pro závažné a opakované porušování stanov a morálního kodexu ji z hnutí uplynulý pátek vyloučilo. Iveta Hejnová, karlovarská radní a zastupitelka, už tedy členkou ANO není. „Oficiálně mi to nikdo neřekl. Trvám ale na tom, že se v karlovarském hnutí ANO nehlasuje demokraticky, a to mohu doložit. Já jsem na rozdíl od třech členů ANO pravidla neporušila. Myslím tím Bruštíka, Bártu a Rojkovou. Ti si názor prosadili proti deseti dalším kolegům a rozdělili si i posty v komisích a výborech. O problémech v ANO jednala i smírčí a rozhodčí komise a ta konstatovala, že o důležitých věcech se má hlasovat. Proto ti tři členové museli začít jednat, odesílat dopisy do Prahy a diskreditovat další členy. Kvůli tomu pak pražská centrála zrušila karlovarskou místní i oblastní organizaci," hájila se Iveta Hejnová.

Rezignovat na post radní nehodlá. „Proč bych to dělala? Kampaň jsem si platila sama a do ANO jsem vstoupila proto, abych zajistila plnění programu, který toto hnutí nastavilo. Proti programu nic nemám, vadí mi ale, jak je realizován jednotlivými členy ANO," zdůraznila Hejnová.

Náměstek Čestmír Bruštík, který byl do zrušení předsedou oblastní organizace ANO, na dotaz, zda vyloučení Hejnové nebyl příliš radikální řez, uvedl, že to učinilo předsednictvo na návrh krajského předsedy Procházky a že každý má své názory. „S paní Hejnovou problém nemám," dodal pouze. ANO ale přišlo o jeden mandát v zastupitelstvu a v radě. Místo šesti jich má nyní pět, KOA devět a Karlovaráci také pět. Což mění síly v karlovarské koalici. Na dotaz, zda bude Hejnová odvolána i z postu radní, náměstek Bruštík uvedl, že o tom rozhodne zastupitelský klub. Radního totiž může odvolat pouze zastupitelstvo. „O náhradě uvažujeme," nastínil změny Bruštík.

Podle primátora Petra Kulhánka (KOA) by ale bylo nejlepším řešením, kdyby Iveta Hejnová v radě zůstala. „Koalice funguje dobře," míní. Na dotaz, zda Hejnová projevila zájem o členství v KOA, ale sdělil, že takové informace nemá. „Pokud by tak učinila, pak bychom to v KOA projednali," uvedl. Obratně se této otázce, zda hodlá přejít do KOA či ke Karlovarákům, vyhnula i Hejnová.