Nyní si tuto lokalitu vzali do práce karlovarští zahradníci i lesáci a až skončí, rezervace by se měla změnit v kultivovanou a odpočinkovou zónu.

„My zde vyřezáváme nálety, abychom odkryli reliéfy terénů. Vše po domluvě s památkáři," vysvětlil Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků. V Tašovicích ale pracují i zaměstnanci Lázeňských lesů. I ti zde kácejí a klestí náletové dřeviny a podle náměstka Jiřího Klsáka (KOA) se zde změní porost a časem by zde měl být v místech bývalého lomu i lesopark. Na dotaz, zda práce zasáhnou i do zahrádek místních lidí, kteří už projevili obavy, že o ně přijdou, uvedl, že kultivace se týká pouze městských pozemků.

Rezervace v Tašovicích

Zdejší místo je ojedinělým dokladem pobytu lidí neandertálského typu na Karlovarsku. Nález silně omletého křemencového úštěpu odraženého od diskovitého jádra z polykulturní lokality v Tašovicích patří podle tvaru a charakteristické techniky opracování do okruhu staropaleolitických, levalloisko-mousterských industrií (asi 230 000 až 100 000 let). Pozoruhodné je to, že byl nalezen mezolitickým člověkem a jím přepracován a znovu upotřeben.