„Dva dny předtím jsme na zastupitelstvu schválili prodloužení stávající smlouvy, která končila 30. června, do konce roku. Ten půlrok jsme chtěli využít pro jednání s dopravcem nebo jinými společnostmi a vybrat si variantu, která by městu vyhovovala nejvíce. Takhle se to urychlilo, protože 29. června jsme se telefonicky dozvěděli, že 1. července už autobusy nevyjedou. A také že řidiči, které měli objednané, měli smlouvy jen na dobu určitou do 30. června. Takže o víkendu 1. a 2. července se nejezdilo. Od 3. července už byla plnohodnotně doprava nahrazena Dopravním podnikem Karlovy Vary,“ uvedl místostarosta Petr Šindelář.

Řidiči, kteří předtím jezdili pro DP Ostrov, dostali místo u DP Karlovy Vary. „Rychle po nich skočili a dohodli se. Jsem rád, že tady jezdí chlapi, kteří Ostrov znají,“ řekl Šindelář.

Zničená pekárna společnosti Pekosa v Chodově.
FOTO, VIDEO: Z největší pekárny jsou trosky

Nová smlouva s DP Karlovy Vary by měla město stát méně než ta předchozí s DP Ostrov. „To byla naše podmínka. Smlouvu máme zatím na dobu určitou do konce roku,“ vysvětlil místostarosta.

Snížení nákladů přinese také redukce spojů, které se křížily s autobusem Karlovy Vary Jáchymov. Roční náklady na provoz DP Ostrov přišly město na více než 4 miliony korun. Do budoucna se díky spolupráci s DP Karlovy Vary rýsuje další výhoda pro obyvatele Ostrova. „Asi tisíc obyvatel má Karlovarskou dopravní kartu, na kterou by se dala nahrát ostrovská karta, což by byl další komfort navíc,“ dodal Šindelář. Od 1. července mohou cestující jezdit autobusem i do průmyslové zóny jih u Witte. V současnosti stojí jízdenka 10 korun.