To by se nyní mělo změnit. Karlovarský kraj totiž připravuje zadávací řízení na veřejnou zakázku na výměnu oken, balkonů a zateplení obvodového pláště pavilonu C a opravu pokojů v pavilonu B.

„Tato rekonstrukce by měla stát dvacet milionů korun. Byl to požadavek vedení nemocnice a krajská rada jej schválila," vysvětlil Miloslav Čermák, krajský náměstek pro zdravotnictví.

Rekonstrukce by měla začít letos v červnu a dokončena ve stejný měsíc příštího roku. „Hlavním kritériem zakázky bude cena," zdůraznil náměstek Čermák. Po dobu oprav se budou pacienti i personál v této budově muset smířit s dílčím omezením. Kraj uzavření budovy nepředpokládá.

Stejně tak bude Karlovarský kraj investovat do rekonstrukce sokolovské nemocnice. Ta je sice v pronájmu, budovy ovšem stále patří kraji.

Nemocnici tak čeká stavební úpravy pavilonu, v němž sídlí ARO, budovy, v němž je umístěno oční oddělení, nebo pavilonu, kde je umístěno gynekologicko-porodnické oddělení. Zároveň bude zateplena i budova B.

Nyní vedení Karlovarského kraje připravuje zadávací řízení, hodnotící kritéria a jmenování členů komise pro otevírání obálek.

Jak bude fungovat Karlovarská krajská nemocnice v budoucnu, o tom dle předložených analýz rozhodnou krajští zastupitelé na svém dubnovém zasedání.