Svoji třetí básnickou sbírku nazvanou Mezi svými rýmy pokřtí v pátek 26. dubna v chebské Papírně a 12. května ji představí v Mariánských Lázních.

Křest v Papírně začíná v 17.30 hodin a role kmotrů třetí Baťkovy knihy se ujalo hned několik osobností. Sbírku básní do světa vypustí Kristýna Janáčková, Pavel Marek, Radka Urbanová, Jindřich Skopec, dále ředitel chebského divadla Jan Svoboda a ředitel kynšperského pivovaru Radek Vomočil. Kniha je v mnohém jiná, než předchozí dvě básníkovy sbírky, Ona má křídla a Výkřik motýla. "Jiná je ale především v zaměření, v tématech. Neobsahuje už tolik milostné poezie, ale více se soustředí na běžný život, na jeho všední i nevšední součásti," popsal Deníku autor, který výraznou část výtěžku z prodeje věnuje na dobročinné účely.

Petr Batěk.Zdroj: Archiv Petra Baťka

"Knihou chci pomoci Radkovi Zelinkovi. Tento nadějný sportovec, florbalista, se stal před časem v Plzni obětí násilného útoku, byl pobodán a těžce zraněn. Od té doby je upoután na invalidní vozík," vysvětlil Batěk.

Při křtu si budou moci účastníci této akce knihu, kterou ilustrovala Michaela Žemličková, zakoupit.

Poněkud netradiční představení své třetí sbírky zvolil autor na 12. května. "V Mariánských Lázních knihu pokřtíme znovu, tentokrát v rámci koncertu Václava Neckáře," doplnil básník.

Verše Petra Baťka dostávají ale další rozměr. V Ústí nad Labem se připravuje audioverze knihy, kde básně přednášejí různí známí herci. Hudebník Patrik Ulrych pak už několik básní zhudebnil a do konce roku chtějí společně s Baťkem natočit a představit album.

Činorodý umělec zároveň pilně hraje na několika divadelních scénách a od podzimu jej budeme moci vídat opět na televizních obrazovkách. "S týmem Tomáše Magnuska jsme dotočili rodinnou ságu Čechovi. Prvních třináct epizod se bude vysílat na podzim, v říjnu zároveň začneme točit druhou řadu," uvedl Batěk.

Tachovskou bobuli vyhrálo Maminčino čarovišeň.
FOTOGALERIE: Tachovskou bobuli vyhrálo Maminčino čarovišeň