Pomalu se chýlí ke konci zimní spánek vyhlášeného termálního bazénu v hotelu Thermal. Ten byl z důvodu úspor už od listopadu poprvé uzavřen a zpět do plného provozu pro veřejnost se vrátí 29.března.„Bazén je po zimě zcela v pořádku. Provádíme běžnou údržbu a před zahájením sezóny jsme zrekonstruovali vstupní halu, vymalovali prostory, zmodernizovali obchod s plaveckými potřebami a rozšířili možnosti občerstvení," řekl před opětovným otevřením bazénu Josef Pavel, generální ředitel hotelu Thermal.

Novinkou pro letošní plaveckou sezonu bude lístek do sportovně-relaxačního centra v rámci ceny za vstup do bazénu. Díky tomu bude k dispozici jak možnost koupání v termálním bazénu, tak i zároveň vstup do fitness centra. Bazén nebyl v zimních měsících vypuštěný a voda byla ohřívána na 13°C. Na kolik samotné temperování vody v bazénu přes zimní období vyšlo, hotel nezveřejnil. „Informaci o nákladech na ohřev vody nebudeme zveřejňovat," odpověděla Deníku Lucie Veselská z oddělení styku s veřejností.

Generální ředitel Thermalu se vyjádřil i k aktuálnímu problému, kterým je únik chloru v novém plaveckém centru u KV Areny.

„Za 35 let fungování bazénu Thermal nedošlo k úniku chloru. Dávkování chloru je oddělené od bazénové technologie a bazénu samotného. Voda v bazénu je pravidelně kontrolována technickou obsluhou bazénu. Dávkování chloru je hlídané čidly. V tuto chvíli používáme zcela nové dávkovače chloru," dodal Pavel.

V současné době informují webové stránky bazénu o přípravě ceníku na letošní sezonu. Bazén bude v provozu až do konce září a následně jako letos opět uzavřen během zimního období.