A zatímco bazén u hotelu Thermal zůstane zavřený i nadále, nově vybudované koupaliště u sportovní haly bude otevřeno oproti červenci až poslední týden v srpnu. Přestože je už bazén napuštěn.

„Jde o zkušební provoz a dokončujeme zde poslední práce. Chybí trávníky a další venkovní úpravy terénu. Proto se zde ještě koupat nedá," vysvětlil náměstek Čestmír Bruštík (ANO). Skluz ve výstavbě bazénu činí šest týdnů. A podle náměstka z viny zhotovitele.

„Při zakládání stavby došlo k chybě a podle geologů je zde nestabilní podloží, což nebylo bráno v potaz. Bylo proto nutné změnit původní projekt. To ostatně konstatoval i posudek firmy Česká geologická," vysvětlil náměstek. Za nový bazén město zaplatilo devatenáct milionů korun oproti plánovaným 26,5 milionu.

Podle primátora Petra Kulhánka je posunutí otevření bazénu sice nešťastné, ale jeho výstavbu chválí. „Stáli jsme před rozhodnutím, zda ušetřené peníze z evropských dotací necháme propadnout, nebo je využijeme," zdůraznil. Vedení města proto věří, že veřejnost nový bazén z nerezu, který je technologicky napojený na vnitřní bazén, a tím i vyhřívaný, ocení. Jeho provozní doba má být od května do října a vstupné bude na konec sezony zřejmě symbolické. Magistrát tak chce alespoň částečně lidem vynahradit fakt, že se v parných dnech zde nemohli koupat.