Světoznámá likérka tak reaguje na nemožnost vývozu svých výrobků za hranice státu, kvůli nařízené prohibici. Becherovka již dříve na současnou situaci zareagovala limitovanou edicí Becherovky Lemond s 19% alkoholu.

Na to, jak dlouho ještě bude tovární linka uzavřena, reaguje Anthony Schofield, generální ředitel společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka: „Vše záleží na rozhodnutí vlády a novém vládním opatření, které by mělo definovat způsob uvolnění trhu. Na to budeme okamžitě reagovat a spustíme výrobu, jakmile budeme vědět, že naše produkty mohou být distribuovány na trh."

Nejen milovníci lázeňského likéru se však bojí delší doby prohibice. Strach o práci mají hlavně zaměstnanci v lihovarnickém průmyslu, v tomto případě karlovarské becherovky. „Momentálně jsou zaměstnanci na dovolené a věříme, že se budou moci vrátit do práce co nejdříve. Všichni naši zaměstnanci netrpělivě čekají na řešení situace," dodává v zápětí Anthony Schofield.

Celá republika s očekáváním čeká na výsledky šetření policie a na to, až prohibice, která je historicky první v samostatných dějinách našeho státu skončí. Na tuto chvíli je připravena firma Jan Becher, která ústy svého generálního ředitele Anthonyho Schofielda garantuje připravenost firmy od ukončení celoplošného zákazu: „Máme objednány nové kolky, které jsme připraveni zavést okamžitě do výroby nových produktů. Současně jsme připraveni doložit dokumentaci k produktům, které jsou ve skladech našich zákazníků."

Becherovka si připravuje i nouzovou variantu, pokud by prohibice trvala déle. Její nový výrobek Becherovka Lemond byl zatím vyroben v nákladu 70 000 kusů. „V případě, že by prohibiční opatření trvala déle, v což nedoufáme, tak bychom zvažovali další výrobu této edice. Už ve středu by měla vláda jednat o zmírnění zákazu celoplošném prodeji a vývozu alkoholu, který překračuje 20% hranici," dodal ředitel společnosti.

(tom)