„Od karlovarského kraje jsme v letošním roce dostali zhruba 290 tisíc korun na opravu silnic v Bečově. Vždy se snažíme zrekonstruovat ten úsek, který to nejvíce potřebuje. Letos to bude Školní ulice, kterou musíme odvodnit,“ uvedla Olga Haláková, starostka Bečova nad Teplou.

Další finanční prostředky se bude Bečov snažit získat z Regionálního operačního programu. Ty by měly sloužit na rekonstrukci místního náměstí.

„Na projektu Revitalizace centra města pracujeme každý rok. Náměstí je pro nás velice důležité a proto se snažíme, aby jeho podoba byla co nejlepší. Letos chceme zrekonstruovat Dlážděnou ulici a také tři schodiště, které vedou právě na náměstí,“ dodala starostka Bečova.

Starostka také uvedla, čím je Bečov zvláští. „V Bečově je zhruba tisíc obyvatel. Během pár měsíců, kdy je otevřený místní zámek a hrad naše město navštíví zhruba 80 tisíc turistů. Ti k nám přijíždějí z celé České republiky, ale také ze zahraničí,“ uzavřela Haláková.

Současnou podobu náměstí si pochvalují i místní občané, kteří se pomalu připravují na první návštěvníky. „Na to, jaké jsme malé město, tak si myslím, že náměstí máme překrásné, ale v našem případě to je nutnost. Mam zde restauraci a turisté mi vůbec nevadí, protože mi to mnohonásobně zvedne tržby, což je pro mě jen a jen dobře,“ konstatovala Petra z Bečova.