Kromě podpory svých stranických kolegů do nastávajících krajských voleb, vítal jej osobně lídr ODS Petr Šindelář a další funkcionáři této strany, navštívil i několik farmářů a o problémech v zemědělství diskutoval se starosty na Horním hradě.

S ochrankou si ani po incidentu, který se stal prezidentovi Václavu Klausovi, ministr hlavu nedělá. „Ochranku nemám. A kdo ji má, tomu nezávidím. Vždyť s
těmi lidmi musí být prezident čtyřiadvacet hodin denně. Patří vlastně i jim, nikoliv pouze manželce," žertoval Petr Bendl.

Ministr Petr Bendl a krajský lídr Petr Šindelář.Pak už zvážněl. Přijel přece kvůli problémům zemědělců v kraji. A těch přibývá. Ministr se nemusí zrovna brodit v hnoji, stačí farmáře poslouchat. „Vláda snad žije v jiné republice než já. Každý týden nová vyhláška, co vypěstuji, musím sám sobě prodat a inspekce je tady ob týden. Ať si zkusí sami, jaká je to dřina," postěžoval si mi nedávno jeden ze zemědělců.

Zda i tato slova ministr Bendl slyšel, vědí jen farmáři. Jeho průlet krajem se konal bez novinářů.

V pátek do Karlových Varů a Lokte zase přijede ministryně kultury Alena Hanáková (TOP09). Na dotaz, kdy přijede ministr Kalousek, topka taktně mlčela.