Doprava v centru lázní se dostala i na první letošní jednání karlovarského zastupitelstva. Na chaos a nedodržování dopravních předpisů především mladými ruskými hejsky upozornil zastupitele karlovarský občan Antonín Mikulášek. „Bydlím na ulici T. G. Masaryka, kde platí striktně dodržovaná pravidla k vjezdu. Totéž však, jak jsem si všiml nejen já, neplatí v lázeňské zóně. Zejména ruští řidiči se tam prohánějí se svými luxusními vozy zákaz nezákaz. Když jsem jednoho z nich před domem Zlatý klíč upozornil na to, že v deset večer se sem jezdit nesmí, sebevědomě a arogantně mi odpověděl, že sem přijel. Když jsem si poznamenával číslo vozu, bylo to černé audi, bohorovně dodal, ať si zapíšu i jeho jméno," uvedl Mikulášek před zastupiteli.

A dodal, že vzhledem k tomu, že v ulici Lázeňská jsou nainstalovány stejné kamery jako na ulici T. G. Masaryka, kde je nedodržování zákazu vjezdu okamžitě nemilosrdně trestáno, zatímco v ulici Lázeňská ne, vypadá to, jako by v Karlových Varech platily jedny dopravní předpisy pro ruskojazyčné zbohatlíky a druhé pro Karlovaráky, české občany a jiné lázeňské hosty.

„Existuje snad nějaký seznam registračních značek, jejichž majitelé vozu nejsou policií stíháni za přestupky? Jestliže ano, pak se nenápadně posouváme na východ kamsi do polonevolnického státu, kde zákony jsou pro gangstery jen cárem papíru a policie jim jde ve všem na ruku," zdůraznil Mikulášek. A navrhl, aby městská policie tento příklad (značku vozu uvedl) důkladně vyšetřila a sdělila výsledky. A před zastupiteli vznesl i požadavek, aby strážníci nekompromisně vyžadovali dodržování dopravních předpisů od všech účastníků silničního provozu v lázeňské části města, a to trvale a ne pouze v nárazových akcích. Mikuláškova slova podpořil i čtenář Deníku na webu, který také poukázal na to, že si ruští mladíci počínají v lázních, jako by jim patřily. „Dokonce jsem byl svědkem toho, že si jeden z nich své SUV myl u Mlýnského pramene," napsal v diskusi.

Po Mikuláškově proslovu začala mezi zastupiteli ostrá debata. Podle velitele městské policie Marcela Vlasáka není možné v noci nasměrovat tři hlídky strážníků pouze do lázeňské části města. „Ohrazuji se, že bychom netrestali přestupky zbohatlíků. Ale kdo na to má, z přestupku si nic nedělá a bude je páchat dál," zdůraznil velitel Vlasák. Zastupitel Michal Riško (ČSSD) zase chtěl vědět, zda onu událost nahlásil na městskou policii, a když se mu dostalo odpovědi, že ne, tak jej k tomu vyzval, stejně jako všechny Karlovaráky. To ale zvedlo ze židle opozici a Jiří Kotek (ALTERNATIVA) a Jaroslav Fujdiar (O co jim jde?!) prohlásili, že město by tak dělalo z občanů bonzáky. „A kamerový systém by mohla městská policie více využívat. Na co ty kamery máte, náčelníku," nešetřil kritikou zastupitel Fujdiar. Pak se ohradil i primátor Petr Kulhánek (KOA), který prohlásil, že náčelníka mají indiáni a nikoliv městská policie. Na to znovu reagoval velitel Vlasák, který zdůraznil, že osmdesát procent všech podnětů občanů na městskou polici se týká dopravy a strážníci je okamžitě řeší. „My ale nemůžeme obsáhnout celou oblast kompletně. Když nám občan zavolá, vyplatí se to," zdůraznil.

Tvrzení o chaosu v dopravě v lázních nakonec podpořilo jednadvacet zastupitelů, kteří tak prosadili usnesení, v němž uložili radě města, aby městská policie důkladně vyšetřila případ popsaný ve vystoupení Antonína Mikuláška a nekompromisně vyžadovala dodržování dopravních předpisů od všech účastníků silničního provozu v lázeňské části, stejně jako to činí v jiných částech města. A to trvale a ne pouze v nárazových akcích.