Karlovarský kraj patrně i proto neobsadil pozici ředitele Sokolíku, přestože původně počítal s výběrovým řízením na tuto pozici.
Podle náměstka hejtmanky Petra Kubise je zpracovaný materiál, který se zabývá všemi aspekty případného sloučení. Návrh si chce náměstek ještě nechat posoudit od externího odborníka. K tomu by mělo dojít nejspíše ještě do konce letošního roku.
„Kapacitu Sokolíku s přibližně třemi desítkami míst bychom chtěli využít výhradně pro autistické děti. Takové zařízení v Karlovarském kraji chybí,“ poznamenal Kubis.

Domov Pramen v Mnichově je větším zařízením, poskytovat může služby maximálně 76 klientům. Posláním Domova Pramen je poskytovat ubytování, stravování a další pomoc lidem patřícím do cílové skupiny zařízení, kteří nemají možnost bydlet v přirozeném domácím prostředí. Služba klade důraz na začleňování klientů do běžné společnosti. Cílovou skupinou jsou osoby se zdravotním postižením starší než 18 let, zejména s mentálním a kombinovaným postižením.

V podstatě stejné poslání plní v současnosti také Sokolík.

Zaměstnance Sokolíku informace o plánu na sloučení s Pramenem překvapila. Údajně o tom tady nikdo neslyšel. Příliš sdílná nebyla ani ředitelka mnichovského zařízení. „Dokud nebude rozhodnuto, nechci se k celé věci vyjadřovat,“ uvedla ředitelka Pramenu Monika Šumová.

OLDŘICH „GOLDA“ NEUMANN během své vernisáže v nemocnici dokonce i zahrál a zazpíval.
Z počítače rovnou na papír a na zeď