„Kino si na sebe nevydělá a dotovat jej nemůžu. S majitelem objektu nyní vedeme složitá jednání," vysvětlil potíže František Grebeň, provozovatel kina Drahomíra.

Ten už koncem letošního srpna avizoval, že kino hodlá uzavřít. Nyní však souhlasil s tím, že kino bude promítat ještě v září. A doufá, že majitel objektu jej bude dále provozovat.„Oficiální rozhodnutí zatím stále nepadlo. Model, aby kino fungovalo, stále hledáme," vysvětlil.

Podle primátora Petra Kulhánka (KOA) se s problémy s návštěvností potýkají kina v celé republice. „Byl bych rád, kdyby kino Drahomíra pokračovalo i nadále," uvedl a naznačil, že doufá, že k dohodě nakonec dojde.

František Grebeň, který v Karlových Varech provozuje ještě městské kino Čas, měl s Drahomírou velké plány. Oslovil město se žádostí o dotaci na jeho digitalizaci a s podobnou prosbou se obrátil rovněž i na jiné subjekty, mimo jiné i na organizátory filmového festivalu, kraj, Fond na podporu kinematografie…

„Celkové náklady projektu byly vyčísleny na částku 2.396.907,- korun bez DPH. Zastupitelstvo města mu v květnu schválilo dotaci ve výši 500.000,- korun na úhradu nákladů spojených s digitalizací kina. Ta ale nebyla čerpána, protože panu Grebeňovi se nepodařilo získat na projekt zbylé finance," vysvětlila mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

František Grebeň k tomu dodal, že dotaci čerpat nemohl. „Podmínkou bylo, že bych pět let musel kino provozovat. Jinak bych musel dotaci vrátit," vysvětlil.