„Nápad na tuto akci přišel, když jsme jedno léto stanovali vedle smrčků, a než byste řekl švec, začali jsme je zdobit a zpívat koledy," vysvětlil nápad jeden z organizátorů Petr Skorka.

„První ročník byl pro kamarády, ale postupem času si sem našlo cestu čím dál tím více lidí. Minulý rok se tu protočilo dokonce už přes tři sta lidí," pochlubil se organizátor. Oslava Vánoc během horkých dní není jen o vystoupení hudebních kapel, ale i o klasických zvycích, které k Vánocům patří. „Bez koled, dárků a cukroví by to nebylo ono. Loni dokonce přijel na koni i Santa Claus," popsal loňský ročník Skorka s tím, že letos se mohou návštěvníci těšit na něco podobného. „Samozřejmě to ale nebudeme prozrazovat," dodal potutelně.

Lístek na sobotní akci vyjde na 100 korun. „Pracuje na tom každý rok pět nadšenců a pro peníze to neděláme. Všechny vždy spolkne program a organizace akce," ubezpečil Skorka. Krom nasávání té správné vánoční atmosféry se mohou návštěvníci těšit i na přehršle kapel. „Vždy se snažíme oslovit regionální kapely různých žánrů, aby si každý přišel na své," vysvětlil organizátor.

Předtím než se rozezní dvě hudební pódia, je připraven i program pro nejmenší. „Na odpoledne je připraven program pro děti. Zdobení stromečku, projížďka na koni, dětské hry, loutkové divadlo a mnoho dalšího. Vstupné na dětské odpoledne je dobrovolné," řekl Skorka.

Hudební program začne úderem 18. hodiny, kdy vystoupí skupina Grande Tete. Ta rozběhne kolotoč, kde hodinu co hodinu se rozezní jiná kapela. „I letos je pro návštěvníky festivalu připraven prostor pro vytvoření stanového městečka. Nacházet se bude přibližně 200 metrů od místa konání festivalu. Stanování je zdarma a organizátoři vás tam na požádání rádi zavedou," uzavřel organizátor.