A s velkou jistotou se po celý den nezastaví, protože program je hodně pestrý. Jednání se budou týkat budování dopravní infrastruktury, zajištění dostupné zdravotní péče a rozvoje regionu.

Členové vlády zahájí program nedaleko obce Stružná, kde je plánována výstavba dálnice D6. Ta představuje důležité spojení Prahy, Karlových Varů a následné napojení na německou dálniční síť. Celkově zbývá dostavět ještě zhruba 80 kilometrů dálnice.

Ilustrační foto.
Obyvatel kraje stále ubývá. Jako by z mapy regionu zmizela jedna obec

Na karlovarském letišti bude vláda jednat o jeho rozšíření a modernizaci. Nedostatečná vzletová dráha neumožňuje přijímat velkokapacitní letadla, což brání dalšímu rozvoji kraje. Tématem bude také zavedení nových letových spojů.

Premiér i členové vlády se setkají i s krajskou radou a v Sokolově pak se starosty měst a obcí.

Důležitým bodem návštěvy bude prohlídka místa u Sokolova, kde chce automobilový koncern BMW postavit nové zkušební centrum. Návštěvu regionu zakončí vládní kabinet v Karlovarské krajské nemocnici, která se potýká s nedostatkem lékařů i sester.

Každého půl roku se starostové scházejí na pravidelných setkáních kde společně řeší své starosti i nové podněty v dané obci či městě.
Starostové a nezávislí v regionu posilují, krajský výbor je kompletní