Ale také byla členkou ODS, v uplynulých krajských volbách byla zvolena krajskou zastupitelkou. Za ODS kandidovala i v loňských komunálních volbách v Karlových Varech, ovšem bezúspěšně. My jsme se jí proto zeptali:

Podle našich informací už nejste členkou ODS a z této strany jste vystoupila. Kdy a proč?

Členkou ODS nejsem od poloviny října minulého roku. Z ODS jsem vystoupila, protože se podle mého názoru dostatečně nevypořádala s minulostí, otevřeně nepřiznala chyby, vzdálila se od potřeb řešení problémů občanů a neviděla jsem v ní dostatečnou vůli po změně. Nelíbilo se mi také, jak se zachovala k Jiřímu Pospíšilovi, kterého jsem dlouhodobě podporovala.

Hodláte vstoupit do jiné strany? Jste spojována s hnutím ANO. Jste tedy členkou tohoto hnutí? V případě že ne, uvažujete o tom?

V prosinci jsem byla jmenována odbornou náměstkyní ministra vnitra pro veřejnou správu a legislativu. Od té doby intenzivně spolupracuji s hnutím ANO, s jehož představiteli a pracovníky jsem v každodenním kontaktu. Minulý týden jsem odevzdala podepsanou přihlášku do tohoto hnutí se dvěma garanty předsedou hnutí Andrejem Babišem a předsedou poslaneckého klubu Jaroslavem Faltýnkem.

Jak to bude dále s vaší politickou kariérou? Přijala byste stranický post v tomto hnutí? Místní organizace ANO byla kvůli vnitřním sporům pražskou centrálou v Karlových Varech zrušena a stejný osud postihl i oblastní organizaci ANO.

V tuto chvíli se plně věnuji odborné práci na ministerstvu. Pokud budu přijata do hnutí ANO, určitě budu intenzivně pomáhat se znovunastartováním místní a oblastní organizace Karlovy Vary. Jako rodačce mi leží na srdci osud Karlovarského kraje, chci, aby i tam hnutí ANO mělo kredit a mohlo prosazovat svůj program.