„Obce ho mohou použít podle svého uvážení například na provozní výdaje, na dofinancování výpadku daňových příjmů do oblasti investic nebo na financování dotací,“ řekl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Kolik jednotlivá města a obce od státu dostaly,je závislé na počtu obyvatel podle Českého statistického úřadu k 1. lednu 2020. V případě Sokolova jich bylo 23 033.

Propad v příjmech města způsobený koronavirovou pandemií ale pokryje tento příspěvek jen částečně. Sokolov totiž očekává v letošním roce propad kolem sto milionů korun. I proto byly pozastaveny některé investiční akce plánované na letošní rok.

Odložily se tak například i nápady samotných občanů Sokolova. Návrhy byly na radnici posouzeny podle proveditelnosti projektu, jeho finanční náročnosti a dalších kritérií. Projekt Můj nápad pro Sokolov by měl sloužit k realizaci konkrétního záměru, který bude pro občany města, případně návštěvníky, a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru.

„Situace je opravdu složitá a příští rok může být ještě horší, vývoj můžeme jen těžko odhadovat. Jakmile se zlepší, potom budeme pokračovat v již rozjetém projektu,“ řekla starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Ministerstva slibují regionu miliardy na jeho obnovu.
Ministerstva slibují regionu miliardy na jeho obnovu