V letošním roce si připomínáme 100 let od vzniku samostatné Československé republiky. Soutěž je spojena právě s tímto významným výročím. Úkolem je namalovat obrázek nebo vytvořit ruční práci na téma „Jak to vypadalo v kraji před 100 lety“. Forma díla ale není striktně daná, tvořit můžete jak vás napadne. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny v podobě mobilních telefonů, tabletů či MP3 přehrávačů.

„Naším cílem je, aby se děti vydaly na dobrodružnou cestu do minulosti a zkusily ztvárnit, jak to asi vypadalo v našem regionu před 100 lety. Fantazii se rozhodně meze nekladou, proto je zcela na nich, jakou si zvolí výtvarnou techniku. Mohou kreslit, malovat, tvořit koláže nebo trojrozměrné objekty. V uplynulém roce bylo do soutěže přihlášeno rekordních 186 děl. Věřím tedy, že téma děti opět nadchne a pošlou nám spoustu krásných a nápaditých prací,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Ilustrační foto
Nová cyklotrasa povede podél Teplé

Soutěží se celkem ve dvou věkových kategoriích, přičemž z každé budou odbornou porotou vybrány tři nejlepší práce. Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny po prázdninách a uveřejněny na webových stránkách Karlovarského kraje. Posílat své výtvory můžete do 29. června. Soutěží se ve dvou kategoriích. Jednotlivci od 6 do 10 let a jednotlivci od 11 do 15 let.

Každá práce musí mít na zadní straně nalepený štítek, kde bude uvedeno jméno a příjmení soutěžícího, soutěžní kategorie a kontakt (adresa a telefon). V případě chybějícího štítku nebude dílo do soutěže zařazeno. Práce mohou děti zasílat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Veronika Severová, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary.

Druhou možností je dílo osobně doručit po telefonické domluvě do kanceláře Veroniky Severové (telefon 354 222 116).

Ilustrační foto.
Dvě kaple na Žluticku se dočkají opravy, jedna to potřebuje více než druhá